Beperkte gratis versie van Kaspersky

Alles uitvouwen | Alles samenvouwen

Kaspersky Free is een beperkte gratis versie van Kaspersky. De gratis versie can het programma gebruiken biedt u hoogwaardige bescherming, aangevuld met geavanceerde functies en een gebruikersinterface volledige herontworpen voor gebruiksgemak.

U kunt het programma activeren door in te loggen op uw My Kaspersky-account vanaf het apparaat waarop u het programma installeert. Kaspersky Free werkt niet als uw apparaat niet is verbonden met uw account. U kunt een account maken in het accountverbindingsvenster tijdens de programma-activering of op de My Kaspersky-website. U kunt ook inloggegevens van andere Kaspersky-bronnen gebruiken om u aan te melden op uw account.

Het Kaspersky Free-abonnement wordt zonder uw tussenkomst verlengd.

Bovendien kunt u altijd overschakelen naar een betaald Kaspersky-abonnement zonder extra software te downloaden en te installeren.

Overstappen van Kaspersky Free naar Kaspersky Standard of Kaspersky Plus

Wat is inbegrepen in Kaspersky Free?

Anti-Virus voor bestanden

Anti-Virus voor bestanden voorkomt infectie van het bestandssysteem van de computer. Het onderdeel start bij de opstart van het besturingssysteem, blijft continu in het RAM van de computer en scant alle bestanden die worden geopend, opgeslagen of gestart op uw computer en alle aangesloten schijven. Kaspersky Free onderschept elke poging om een bestand te openen en scant het bestand op bekende virussen en andere malware. Verdere toegang tot het bestand wordt alleen toegestaan als het bestand niet is geïnfecteerd of succesvol is gedesinfecteerd. Als een bestand om welke reden dan ook niet kan worden gedesinfecteerd, wordt het verwijderd. In dat geval wordt een kopie van het bestand in Quarantaine geplaatst. Als een geïnfecteerd bestand wordt geplaatst op dezelfde plaats waar het verwijderde bestand met dezelfde naam zich bevond, slaat Quarantaine slechts een kopie van het laatste bestand op. Er wordt geen kopie van het vorige bestand met dezelfde naam opgeslagen.

Mail Anti-Virus

Mail Anti-Virus scant inkomende en uitgaande e-mailberichten op uw computer. Een e-mailbericht is alleen beschikbaar voor de ontvanger als het geen gevaarlijke objecten bevat.

Veilig browsen

Veilig browsen onderschept en blokkeert de uitvoering van scripts op websites als deze een dreiging vormen. Veilig browsen bewaakt ook al het internetverkeer en blokkeert de toegang tot gevaarlijke websites.

Anti-Phishing

Met Anti-Phishing kunt u URL's controleren om na te gaan indien ze voorkomen op de lijsten met phishing-URL's. Dit onderdeel is ingebouwd in Veilig browsen.

Systeembewaking

Het onderdeel Systeembewaking draait de wijzigingen in het besturingssysteem terug die schadelijke of andere activiteit van programma's heeft gemaakt.

Het onderdeel beschermt tegen malware, inclusief:

De uitschakeling van dit onderdeel wordt afgeraden.

Network Attack Blocker

Network Attack Blocker wordt geladen bij het opstarten van het besturingssysteem en houdt inkomend netwerkverkeer bij op activiteiten die kenmerkend zijn voor netwerkaanvallen. Wanneer een poging tot aanval op uw computer wordt gedetecteerd, blokkeert Kaspersky Free alle netwerkactiviteit die de aanvallende computer op uw computer richt.

Schermtoetsenbord

Schermtoetsenbord voorkomt de onderschepping van gegevens die worden ingevoerd via het hardwarematige toetsenbord en beschermt persoonlijke gegevens tegen pogingen tot onderschepping aan de hand van schermafbeeldingen.

Antimalware Scan Interface (AMSI)

Met Antimalware Scan Interface (AMSI) kan een programma van derden dat AMSI ondersteunt, objecten (bijvoorbeeld PowerShell-scripts) naar Kaspersky sturen voor extra scannen en scanresultaten voor deze objecten ontvangen.